Δευτέρα 23 Αυγούστου 2010

Κοινωνικά Δίκτυα: Νικόλας Χρηστάκης


Η ζωή είναι αλλού (ΝΙΚΟΛΑΣ ΧΡΗΣΤΑΚΗΣ) from Αντίφωνο on Vimeo. (εδώ)

Ο Νικόλας Χρηστάκης, καθηγητής ιατρικής και ιατρικής κοινωνιολογίας στο Πανεπιστήμιο Χάρβαντ μιλάει στην εκπομπή για την εκπληκτική δύναμη των κοινωνικών δικτύων και πως αυτά διαμορφώνουν τη ζωή μας. Με την ευκαιρία της κυκλοφορίας του τελευταίου του βιβλίου του «Συνδεδεμένοι» υποστηρίζει ότι «η διασύνδεση μας δεν είναι μόνο ένα φυσικό και αναγκαίο κομμάτι της ζωή μας, αλλά και μία αγαθή δύναμη!»


Αξίζει να σημειωθεί ότι το 2009, το περιοδικό « Time» συμπεριέλαβε τον Νικόλα Χρηστάκη στον κατάλογο των 100 προσωπικοτήτων, με τη μεγαλύτερη επιρροή στον πλανήτη.

Εκπομπή σε χθεσινοβραδυνή επανάληψη από την ΕΤ1. Αξίζει να τον δει κάποιος και να τον παρακολουθήσει. Είχε γίνει μια εκδήλωση στο public που δυστυχώς δεν είχα παρακολουθήσει. Με ενδιαφέρει η άποψη του όχι μόνο για τα κοινωνικά δίκτυα αλλά και για τα ηλεκτρονικά κοινωνικά δίκτυα με δεδομένο ότι δεν συμμετέχει σε αυτά. Η απορία μου είναι πως μελετά φαινόμενα ή καταστάσεις για τις οποίες δεν έχει εμπειρία. Θα μου πείτε, αυτό γίνεται στο κλάδο των θετικών επιστημών, γιατί να μην γίνεται και στον κλάδο των ανθρωπιστικών; Προφανώς και γίνεται και το αντίθετο δεν είναι παρά δική μου λανθασμένη αντίληψη.

.

Δεν υπάρχουν σχόλια: