Τρίτη, 17 Αυγούστου 2010

8η Πανελλήνια Λαμπαδηδρομία Εθελοντών ΑιμοδοτώνΓια 8η συνεχή χρονιά η "Φλόγα της Αγάπης" περιδιαβαίνει ολόκληρη τη χώρα, μεταλαμπαδεύοντας σε κάθε γωνιά το μήνυμα της Εθελοντικής Αιμοδοσίας, την αγάπη για το συνάνθρωπο και την αλληλεγγύη σε αυτούς που βρίσκονται σε ανάγκη.

Οι Σύλλογοι μέλη μας σε όλη την Ελλάδα ενεργοποιήθηκαν για την πραγματοποίηση της σημαντικότερης δράσης που δύναται να επικοινωνήσει το μήνυμά μας σε ακόμα περισσότερο κόσμο με στόχο την προσέλκυση περισσότερων εθελοντών Αιμοδοτών.

Η συμμετοχή του κόσμου στην πρώτη ημέρα της Λαμπαδηδρομίας και στην τελετή έναρξης ήταν σημαντική και σημαδιακή. Ο κόσμος αγάπησε και αγκάλιασε το θεσμό, φώναξε δυνατά την πίστη του στο μήνυμα που φέρει και ο απόηχος αυτής της τελετής θα διαρκέσει για πολύ ακόμα!

Αφετηρία ήταν ο Ιερός Ναός της Αγ. Τριάδας στην οδό Πειραιώς στο Γκάζι, το Σάββατο 7 Αυγούστου 2010, όπου άναψε η “Φλόγα της Αγάπης” για να την παραλάβει ως πρώτος Λαμπαδηδρόμος ο διεθνής καλαθοσφαιριστής και αθλητικογράφος, Γιώργος Λιμνιάτης. Κατόπιν τη μετέφερε με συνοδεία Ναυτοπροσκόπων στην Τεχνόπολη στο Γκάζι, για να ανάψει το βωμό σε μια συγκινητική εκδήλωση με συμμετοχή εκπροσώπων των Ομοσπονδιών Θαλασσαιμικών Ελλάδος και Κύπρου, του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων, του Δ.Σ. της Τεχνόπολις, εκπροσώπων Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών από όλη την Ελλάδα και άλλων τοπικών παραγόντων.

Ο σκοπός της Λαμπαδηδρομίας ως θεσμού εξ αρχής ήταν να συμπαρασύρει όσο περισσότερο κόσμο βρει στο διάβα της και να στρέψει το ενδιαφέρον του κοινού στην Εθελοντική Αιμοδοσία.

Η λαμπαδηδρομία θα περάσει από πολλές περιοχές όλης της Ελλάδας μέχρι να λήξει στα Σέρβια στις 17 Σεπτεμβρίου.


Περισσότερες πληροφορίες: http://www.posea.gr, πρόγραμμα και χάρτης.

.

Δεν υπάρχουν σχόλια: