Σάββατο, 11 Σεπτεμβρίου 2010

Μάθε το στήθος σου: «Περίπτερο Δωρεάν Εξέτασης και Ενημέρωσης»


Μάθε το στήθος σου: «Περίπτερο Δωρεάν Εξέτασης και Ενημέρωσης»


Σήμερα γνωρίζουμε ότι 1 στις 10 Ευρωπαίες γυναίκες θα προσβληθεί κάποια στιγμή από καρκίνο του στήθους στην πορεία της ζωής της. Ο αριθμός αυτός δεν είναι αναστρέψιμος προς το παρόν. Ωστόσο, αυτό που μπορούμε να αλλάξουμε είναι ο αριθμός των γυναικών που ενημερώνονται για να προβαίνουν σε προληπτικές εξετάσεις.

Για το λόγο αυτό, η εκστρατεία «Η Μόδα Πολεμά τον Καρκίνο του Στήθους» με τη συμβολή της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της Αττικό Μετρό Εταιρία- Λειτουργίας Α.Μ.Ε.Λ Α.Ε θα υλοποιήσει το μεγαλύτερο «Περίπτερο Δωρεάν Εξέτασης και Ενημέρωσης» στην διάρκεια της 9χρονης δράσης της, με σκοπό την ενημέρωση των γυναικών για την πρόληψη και την έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του στήθους.

Στις 13 και 14 Σεπτεμβρίου, στην Αίθουσα του Σταθμού Μετρό στο Σύνταγμα, από τις 08:00 το πρωί έως τις 20:00 το βράδυ εξειδικευμένοι ιατροί από τα νοσοκομεία «Μεταξά» και «Ιπποκράτειο», σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους, θα εξετάσουν τις γυναίκες που θα προσέλθουν, θα απαντήσουν στις ερωτήσεις τους και θα τις ενημερώσουν σχετικά με τους τρόπους πρόληψης της ασθένειας.

Καλούνται όλες τις γυναίκες, να διαθέσουν 10 λεπτά από το χρόνο τους και να επισκεφθούν το «Περίπτερο Δωρεάν Εξέτασης και Ενημέρωσης» της Εκστρατείας Στόχου. Η εξέταση της ψηλάφησης είναι ανώδυνη και διαρκεί λίγα μόνο λεπτά. Μην ξεχνάτε: 9 στους 10 όγκους δεν είναι κακοήθεις!


Πηγή: health.in.gr

.

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

μπραβο ωραια αναρτησηηηηηη... ολες μαζι κατα του καρκινου του στηθουςςςςςςςςςςςς.....

Ανώνυμος είπε...

σου εχω μια προσκληση για παιχνιδι χριστινουλααααααα..

zeta είπε...

ασ δεν θυμαμαι αν σου το εγραψα σου εχω προσκληση για παιχνιδι ..φιλακια.. ειμαι ξεχασιαρααααα....χαχαχαχαχαχαχα..

Ανώνυμος είπε...

...να αφιερώσετε, όχι μόνο 10 λεπτά αλλά όσο χρειάζεται! Μπράβο Χριστίνα για την ενημέρωση. Ο καθένας μας ας αφιερώσει χρόνο για την ενημέρωση των δικών του ανθρώπων.

Chris είπε...

Έτσι, και οι νέες κοπέλες να μάθουν από τον/την γυναικολόγο τους πως να εξετάζουν μόνες τους το στήθος τους. Μαζί με το παπ τεστ είναι τα πρώτα όπλα για την υγεία της γυναίκας.