Κυριακή 19 Σεπτεμβρίου 2010

The Social Network: η ταινία για την ιστορία του Facebook

Ταινία στα υπόψη και την προτείνω ανεπιφύλακτα είναι μια ταινία που ακόμη δεν έχω δει!!

Θα κυκλοφορήσει 1 Οκτωβρίου στην Αμερική και ο τίτλος της: "The Social Network" ή αλλιώς η ταινία του Facebook και όπως λέει η λεζάντα στο πόστερ της ταινίας "Δεν αποχτάς 500 εκατομύρια φίλους χωρίς να κάνεις και μερικούς εχθρούς."



Η υπόθεση της είναι η ιστορία της δημιουργίας του γνωστού κοινωνικού δικτύου Facebook (με 500 εκατ. μέλη σε όλο τον κόσμο), από τους Mark Zuckerberg και Eduardo Saverin το 2004. Τους δύο ιδρυτές θα υποδυθουν οι Jesse Eisenberg (γνωστός από το Zombieland) και Andrew Garfield ενώ στην ταινία πρωταγωνιστεί και ο Justin Timberlake ο οποίος θα παίξει το ρολο του Sean Parke, εναν εκ των ιδρυτών του Napster και μετέπειτα πρόεδρο του Facebook (2004-2006).

Το σενάριο βασίζεται κατά ένα μέρος στο βιβλίο του Ben Mezrich «The Accidental Billionaires: The Founding of Facebook A Tale of Sex, Money, Genius and Betrayal», ενώ άλλο σχετικό βιβλίο είναι το "The Facebook Effect". Δεν ξέρουμε τελικά πως θα είναι η ταινία και τι απήχηση θα έχει. Όμως με την μεγάλη επίδραση των κοινωνικών δικτύων και τον ταχύτατο τρόπο που έγινε αυτή, το ενδιαφέρον είναι έντονο έστω να δούμε την αρχή της δημιουργίας του Facebook. Θα δούμε μια ιστορία δυο φίλων, νεαρών φοιτητών, γεμάτη όνειρα, προδοσίες αλλά και δικαστικές διαμάχες. Η εφαρμογή που σαν ιδέα συνέλαβαν και υλοποίησαν, αλλάξε το τρόπο με τον οποίο επικοινωνούν οι άνθρωποι. Οι δυο αυτοί φίλοι στο τέλος κατέληξαν να μην ανταλλάσουν ούτε κουβέντα.


Το τρέιλερ της ταινίας



2ο τρέιλερ


σποτάκι για την τηλεόραση



Επίσημη ιστοσελίδα της ταινίας
Σχετικά με την ταινία στο ΙΜDB

***
Δεν ξέρω αν σας προκαλεί το ενδιαφέρον για να την δείτε. Δεν ξέρω αν σας άρεσαν τα τρέιλερ ή κάποιο πιο πολύ ή αν σας άρεσε η μουσική. Πρόκειται για διασκευή του Creep των Radiohead από το σχήμα Scala & Kolacny Brothers η οποία έγινε για την ταινία. Μου άρεσε η διασκευή που δένει με το πρώτο τρέιλερ. Όμως μου άρεσαν πιο πολύ, οι γρηγορότεροι ρυθμοί στα επόμενα τρέιλερ καθώς και ο τρόπος παρουσίασης των συνομιλιών έτσι όπως (περίπου) γίνονται στις ηλεκτρονικές επικοινωνίες.

.

Δεν υπάρχουν σχόλια: